27 mars 2013

To do lista

Snart ledighet, skönt! Har bestämt mig för att skriva en to do lista så att mitt huvud rensas från alla saker jag vill/bör göra hemma. Vi behöver rensa i alla möjliga lådor, i klädkammaren, i min garderob. Gamla skor som jag av någon anledning sparat på(?) ska kastas. Köksbordet behöver målas en omgång och vi har tre dörrkarmar kvar att måla på övervåningen...en del att ta tag i alltså!

Ska ni äta något extra smarrigt i påsk?
Jag funderar fortfarande på vad vi ska äta, långfredag är vi bortbjudna men de andra dagarna har vi inget bestämt.

Torsdagen fylls av träningar men jag tänker mig en hemmagjord pizza med parmaskinka, ruccola och riven parmesan på.
Lördagen bjuder jag kanske familjen på  Vickans smögencheesecake och en god köttbit med rotsaker i ugn. Får sonen bestämma blir det potatisgratäng istället...
Söndagen är jag sugen på att prova Pulled pork, ett riktigt långkok, som kan passa en ledig söndag. Ett glas gott rödvin till det blir nog bra.
Måndagen är uppokad med fotbollsmatcher och premiär i brorsans biorum med Breaking Dawn part II( whiii) så dår får det bli något lite mer snabblagat, kanske en kycklinggratäng?
Ser redan nu framemot långfredagens långfrulle med allt möjligt på bordet, just kalljästa bullar är perfekt att förbereda dagen före och sen tjoff in i ugnen på morgonen  - vips så har ni nybakta frukostbullar att servera!



Bild från dotterns kalas i höstas - mums!

26 mars 2013

New York







Jag vill så gärna åka till New York, flanera, shoppa, upptäcka, äta gott och bara insupa atmosfären där....så roligt det hade varit! Någon gång ska jag dit. Eller tänk att springa tjejmilen där i juni, coolt och samtidigt en tjejresa...! Lovely. Ska bara jobba och spara några decennier först.
Så många ställen jag vill åka till och så lite pengar & semesterdagar....!

23 mars 2013

Träning

I onsdags gick det så där med min träning, efter en runda på cirkelgymspasset svartnade det för ögonen och jag kräktes 2 ggr....tja, what to say liksom? Vänta tills man är helt frisk innan man tränar, ta inte i så man spyr nästa gång och att börja med ett tufft cirkelgymspass efter ett längre uppehåll var inte så smart!

Idag testade jag mina nya löparkläder som jag hämtade ut i går, dagen idag bjöd ju dessutom på perfekt löparväder. Lite lagom kallt och strålande sol! 
5 km blev det i behagligt tempo och det kändes väldigt bra, nu ska jag bara få rätt på min musik i mobilen också så blir det riktigt bra nästa gång!






Jackan ser nästan blå ut på bilderna men jag kan lova er att den är LILA, rikigt snygg och skönt att den går lite längre ner över baken. Löpartightsen kommer från Nike och är uspersköna!


20 mars 2013

Borett i Kristianstad

Är du på jakt efter inredning, letar inspiration eller vill du bara gå in i en mysig butik och njuta av allt vackert? Gå in på Borett! Jag lovar att du inte blir besviken, mitt största problem när jag går in dit är att jag aldrig kan välja....så mycket fint! Nu är jag i behov av lite nytt porslin så på lördag får det bli ett besök minsann.
Tjejen som driver butiken bloggar och gör det med en massa snygga, fina bilder och en hemma hos glimt. Gillas!


För övrigt så har vi ännu ingen snöstorm här i den här delen av Skåne och jag hoppas att vi slipper eländet! Jag kom med på mitt önskade cirkelgymspass i kväll så efter jobbet styr jag cyklen mot Friskis & Svettis!






Måste baka fröknäcke i helgen - kom ihåg!

19 mars 2013

Ung cancer!



Det här damp ner i brevlådan igår  ♥ Så lite kan göra mycket. Jag bär det med stolthet!


 Promenerade hem från jobbet, storm med isande kalla vindar. 3,5 km och 33 min senare kändes det ganska bra!
Söndagens gottefika är nu ett minne blott, har sockersug idag som få. Men ska härda ut! Mår så mycket bättre utan allt det där sockret och mjölet.


17 mars 2013

Nytt!

Nu äntligen känns det som livet börjat återvända efter min förkylning/influensa. Hostan är kvar men den hoppas jag att den ger sig inom några dagar.
Har funderat, tittat i stan i sportbutikerna och idag bestämde jag mig. Jag klickade hem lite från sportmore och nu jädrans ska jag börja löpträna igen.

Filament Tight Nike Kläder Tights



W Active Run Jacket Craft Jackor Tröjor Windrunners Jackor Kläder Windrunners

Hoppas komma med på fredagspasset på Friskis, 2 timmar spinning med DJ! Låter skoj tycker jag.

När jag är dålig har jag en tendens att överäta, och det har jag verkligen gjort hela veckan. Ätit för mycket och helt fel...i morgon är en ny vecka och jag börjar med Shape Up appen igen. Den har varit ett bra stöd tidigare även om det kan vara trist att registrera allt man äter under en dag. 

Maken fyller 40 år i maj och jag funderar på en liten surprise för honom, men jag vet inte alls vad? En liten resa, samla kompisarna eller vad? Något förslag?

14 mars 2013

BLÄ




Inget roligt alls att vakna till den här utsikten idag och mer ska komma under dagen....och den där förkylningen, den gör att jag känner mig ganska ynklig nu, och TRÖTT.


13 mars 2013



Viktiga ord men inte alltid lätt att leva efter..♥



Bild lånad från Happily ever efter


12 mars 2013

Hur söt?



Hur söt är inte den här koftan från Odd Molly? Längtar efter vårkläder nu och behöver verkligen uppdatera min garderob med både jeans, toppar, koftor och skor..! Koftan hittar du på Tintinstyle och det är synd att det är så länge tills jag fyller år, den hade ju varit den perfekta presenten!
Förkylningen har nu fått rejält fäste och näsan bara rinner och jag snorar som aldrig förr...BLÄ. Men jag hoppas kunna fortsätta med mitt träningsschma ändå. Dessutom var det -12 i morse - var f*n tog våren vägen?

11 mars 2013

Ny vecka, nya möjligheter

Sover som ett ruttet ägg och är så trött så ögonen går i kors och undrar varför?
Vad skönt att kunna sova ut och verkligen få ta sovmorgon och vakna kl 10.00 pigg och utvilad! Jag kan ju inte precis skylla på vare sig mina barn eller någon annan. Jag kan bara INTE slappna av och bara sova. Tröttsamt.
Är jag trött kommer jag ofta in i "orkar inte träna, vill bara äta onyttiga saker perioder". Förra veckan var jag dessutom krasslig och då kunde jag ju inte träna men äta onyttigt kunde jag minsann...

Så nu idag börjar jag om på ny kula:(igen)
Måndag: Löpning 5 km
Torsdag: Löpning 5 km
Lördag: Löpning, intervallträning.

Inget godis eller fika under veckan. Och det drar redan i sockertarmen....tur jag ska jobba på Friskis ikväll så jag har att göra och ingen tillgång till en massa godsaker...

Jag har dessutom kommit in i homecommingblues som Fnulan så bra uttryckt sig...för varje dag vi är hemma längtar jag tillbaka mer och mer. Till det enkla livet, där du bara är. Där du inte behöver åka och storhandla, planera maten och knappt få ihop det med tider och mat ändå under veckan. Inget städ, ingen tvätt och ingen disk. Bara vara....men hey det försvinner väl så småningom. Ett i-landsproblem I know...







8 mars 2013

Spanienkväll







Vi hade en fantastisk resa till Spanien i höstas med jobbet, en möjlighet som jag hoppas får göra om. Igår hade vi spansk-afton på jobbet för att titta och njuta av alla bilder vi tog och för att äta spansk mat. Så gott och trevligt. Jag har verkligen fina kollegor ♥





En av godsakerna vi åt av var Paella...yummie.

Fredag och vi fortsätter inte med det spanska temat hemma ikväll även om nu betalning och voucher är fixade inför Mallis till sommaren- whiii. Nä, det blir nästan Svenssonmys ikväll, Tacopaj och ett glas rödvin. Kanske lite oliver och aioli innan när jag far runt med städmoppen...?

Happy Fredag på er♥




5 mars 2013

Småkrasslig

Nää, det blev ingen löpning i morse på bandet inte....vaknade och kände mig så där konstig i kroppen. har nog lite feber tror jag. Lite ont i halsen och trött i kroppen. Inte konstigt om jag trillar dit jag med, många runtomkring är eller har varit sjuka....men åh när passar det egentligen att vara sjuk? ALDRIG. Jag som verkligen vill komma igång med min träning nu!

När solen skiner så längtar jag efter att springa ute, det är 11 veckor kvar till Malmömilen så det gäller att börja träna...jag vill ju gärna springa under 58 minuter. Måste bara skaffa mig en rejäl vindjacka att springa i.
Sportamore har en del snyggt, gillar färgklickar nu på våren! Men svart funkar alltid...:)






Active Run Jacket Craft Jackor Kläder Windrunners



R-90 Jacket W Dobsom Nyheter Jackor Kläder Träningsjackor Windrunners




4 mars 2013

Tine K


Jag bara dör en smula när jag tittar på Tine K bilder !
Massor av inspiration och massor VILL HA! Åh nu vill jag göra massor